Харків. 14 грудня. УНІАН. Польська влада не буде запроваджувати безвізовий режим для українців та громадян інших країн на час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу, котрий відбудеться на початку літа 2012 року у Польщі та в Україні.

Про це УНІАН повідомив представник прес-служби Міністерства закордонних справ Польщі, коментуючи повідомлення про можливість запровадження безвізового режиму між Україною та Польщею на час Євро-2012, яке пролунало напередодні.

Співрозмовник агентства відзначив, що МЗС, як вже повідомлялося раніше, планує видавати на час єврочемпіонату візи громадянам країн, які мають їх отримувати, за спрощеною процедурою.

Відео дня

Зокрема, учасники Євро-2012 - футболісти, судді, лікарі, діячі UEFA i FIFA - зможуть отримати безплатну довгострокову мультивізу лише на підставі оригіналу листа Європейської футбольної федерації чи національних футбольних федерацій країн, котрі беруть участь в єврочемпіонаті.

При цьому вони зможуть отримати візу без особистої появи у консульстві.

Уболівальники зможуть отримати візу, продемонструвавши квиток на один із матчів Євро-2012, що відбудеться у Польщі.

Польська влада планує в Україні та Росії, команди яких братимуть участь в єврочемпіонату, організувати окрему чергу, на яку не треба буде заздалегідь реєструватися через інтернет, як це відбувається у випадку стандартної процедури.

Уболівальники, котрі не мають квитків, зможуть отримати звичайну польську туристичну візу, подавши стандартний пакет документів.

МЗС повідомив, що заявки на отримання віз на Євро-2012 можна буде подати з березня наступного року.

«Закликаємо усіх уболівальників, які потребують віз до Польщі, особливо з України та Росії, аби розпочинали процедури в консульствах якнайшвидше», - відзначили в прес-службі польського МЗС.

Міністерство зауважило, що консульства зможуть видавати візи цілим групам уболівальників навіть без їх особистої присутності, відзначивши, водночас, що візу не отримають ті, хто внесений в шенгенський реєстр людей, котрим заборонено в`їзд на територію 25 держав шенгенської зони (SIS) або до Польщі.

Як повідомляв УНІАН, 9 грудня генеральний директор Східного комітету німецької економіки Райнер ЛІНДЕР на Міжнародній інвестиційній конференції в Києві заявив про можливість запровадження безвізового режиму між Україною та Польщею на місяць - на час проведення Євро-2012.

«Ми зробили таку пропозицію в Брюсселі. Я гадаю, що робота відбувається в цьому напрямі», - сказав він.