Київ. 25 квітня. УНІАН. Київрада знизила акціонерному товариству "Холдингова компанія «Київміськбуд» частку житла, що передається постраждалим від діяльності групи компаній «Еліта-центр», з 25% до 5,6%

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив президент ХК «Київміськбуд» Михайло Голиця, повноваження якого закінчуються 26 квітня.

«Прийняте рішення Київської міської ради, що за земельними ділянками відрахування складе 5,6% для наступних будинків», - сказав він.

Відео дня

М.Голиця зазначив, що прийняття такого рішення дало можливість компанії розпочати цього року будівництво будинків на шести ділянках. Зокрема, це ділянки по вул. Драгоманова (3 будинки), Вірменській, Радунській, Хорольській і Ревуцкого.

За його словами, завершити будівництво цих будинків планується в 1-2 кварталі 2012 року, не виключивши введення в експлуатацію одного-двух будинків цього року.

М.Голиця додав, що на таких умовах компанія готова продовжувати будівництво квартир для потерпілих від «Еліта-центр».

У свою чергу призначений президент – голова правління «Київміськбуду» Ігор Кушнір зазначив, що запаси земельних ділянок і розпочатих будівництв вистачить приблизно на три роки безперебійної роботи. Він додав, що в найближчі 2-2,5 роки існуючі активи компанії дадуть змогу їй побудувати близько 1 млн. кв. м житла.

За його словами, компанія не має наміру відмовлятися від земельних ділянок і розвиватиме всі розпочаті будівництва.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2011 року президент АТ «Холдингова компанія «Київміськбуд» Михайло Голиця під час здачі першої черги житлового комплексу «Ново-Деміївський» у Києві заявив, що компанія розглядає можливість розпочати будівництво в 2012 році восьми житлових будинків для постраждалих від діяльності групи компаній «Еліта-Центр» за умови, якщо київська влада знизить відсоток квартир постраждалим з нинішніх 25% до 5,5%.

Довідка УНІАН. Холдингова компанія «Київміськбуд» – найбільша будівельна компанія України. 80% її акцій належать київській територіальній громаді і знаходяться в управлінні Київської міськдержадміністрації.

У холдинг входять 40 відкритих акціонерних товариств, в яких «Київміськбуд» володіє від 26 до 30% акцій, 6 дочірніх підприємств, 51 підприємство – на правах асоційованих членів.

«Київміськбуд» у 2011 році ввів в експлуатацію 259,9 тис. кв. м житла в Україні.

Статутний капітал ХК «Київміськбуд» залишився незмінним і становить 16 млн. 535 тис. грн.