
Пироги на кефірі - справжній порятунок для господині. Вони прості у приготуванні, не вимагають великих кулінарних знань і умінь. Такі пироги завжди виходять смачними. Якщо Ви ще не готували такий пиріг - саме час вибрати рецепт і мерщій на кухню. УНІАН, як завжди, зібрав для Вас найкращі рецепти.
Пиріг на кефірі з яблуками
яблука – 4 шт.
мелена кориця – 1 ч. л.
борошно – 320 г
яйця – 2 шт.
цукор – 200 г
сіль – 1/4 ч. л.
кефір – 200 мл
ванільний цукор
сода – 1/2 ч. л.
Яблука очистити та нарізати кубиками. Збити яйця з цукром і сіллю, додати кефір і ванільний цукор. Всипати просіяне борошно з содою. Нарізані яблука посипати меленою корицею та 1 ст. л. борошна. Перемішати.
Борошно просіяти з содою. Додайте в миску до яєчно-кефірної маси та добре перемішайте. З'єднайте з яблуками й перемішайте.
Тісто вилити у змащену маслом і присипану борошном форму. Випікати при 190 градусах 35-40 хвилин.

Пиріг на кефірі з варенням
Варення - 350 г
Кефір - 250 мл
Сода - 1 чайна ложка
Цукор - 150 г
Яйце - 2 штуки
Борошно - 400 г
У варення додати соду. Добре перемішати й дати постояти 3-5 хвилин. Додати кефір, яйця, цукор і борошно. Тісто повинне вийти негустим.
Викласти тісто в змащену маслом форму. Випікати 50-60 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Пиріг "Зебра" на кефірі
Яйце куряче – 3 шт.
Цукор – 2 ст.
Кефір – 1 ст.
Рослинна олія рафінована – 100 мл
Сіль, ванілін за смаком
Сода – 0,5 ч. л
Борошно – 2 ст.
Какао – 3 ст. л
Міксером збити цукор і яйця до утворення невеликої піни. Потім додати кефір, рослинну олію, гашену соду або розпушувач, сіль і ванілін. Все перемішати. Додати просіяне борошно. Змішати до однорідності.
Тісто розділити на 2 рівні частини, в одну з яких додати какао.
Форму для випічки застелити пергаментом, змащеним вершковим маслом. Тісто вливати в форму по черзі: біле - темне - біле - темне.
Випікати при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин.

Пиріг на кефірі з капустою
Читайте такожРецепти найсмачніших та пишних сирників
Для тіста:
Борошно пшеничне – 1,5 склянки
Кефір – 1 склянка
Яйце – 2 шт.
Олія рослинна – 2 ст. ложки
Сода – на кінчику ножа
Сіль – за смаком
Для начинки:
Капуста – 500 г
Яйце – 2 шт.
Кріп – 1 пучок
Олія для смаження
Сіль – за смаком
Капусту нашаткувати, смажити на середньому вогні, періодично помішуючи. В кінці приготування посолити, додати зелень, вбити сирі яйця і перемішати - начинка готова.
Для тіста яйця збити з сіллю і олією. Соду змішати з кефіром, додати в яйця. Всипати борошно. Тісто має вийти густим.
Форму змастити маслом, вилити в неї половину тіста. Зверху викласти начинку. Залити другою половиною тіста.
Випікати при 180 градусах близько 40 хвилин.

Пиріг на кефірі в мультиварці
Яйце – 3 шт.
Цукор – 200 р.
Кефір – 200 мл
Борошно пшеничне – 2 склянки
Масло вершкове – 80 р.
Сода харчова – 1 ч. л.
Родзинки – 3 ст. л.
Крупа манна – 1 ч. л.
Олія оливкова – 1 ст. л.
Цукрова пудра – 1 ч. л.
Сіль за смаком
Яйця збити з сіллю до появи піни. Додати цукор і добре розмішати. Додати розм'якшене вершкове масло і збити міксером. Додати кефір і соду. Перемішати тісто до однорідності. Додати просіяне борошно.
Чашу мультиварки змастити маслом і посипати манною крупою. Випікати на програмі "Випічка" близько 1 години. Після приготування дати пирогу охолонути, тільки потім діставати з форми.