Пиріг на кефірі / Фото: pixabay.com

Пироги на кефірі - справжній порятунок для господині. Вони прості у приготуванні, не вимагають великих кулінарних знань і умінь. Такі пироги завжди виходять смачними. Якщо Ви ще не готували такий пиріг - саме час вибрати рецепт і мерщій на кухню. УНІАН, як завжди, зібрав для Вас найкращі рецепти.

Читайте такожПісочне печиво: прості рецепти смачної випічки

Пиріг на кефірі з яблуками

яблука – 4 шт.

Відео дня

мелена кориця – 1 ч. л.

борошно – 320 г

яйця – 2 шт.

цукор – 200 г

сіль – 1/4 ч. л.

кефір – 200 мл

ванільний цукор

сода – 1/2 ч. л.

Яблука очистити та нарізати кубиками. Збити яйця з цукром і сіллю, додати кефір і ванільний цукор. Всипати просіяне борошно з содою. Нарізані яблука посипати меленою корицею та 1 ст. л. борошна. Перемішати.

Борошно просіяти з содою. Додайте в миску до яєчно-кефірної маси та добре перемішайте. З'єднайте з яблуками й перемішайте.

Тісто вилити у змащену маслом і присипану борошном форму. Випікати при 190 градусах 35-40 хвилин.

Пиріг на кефірі / Фото: pixabay.com

Пиріг на кефірі з варенням

Варення - 350 г

Кефір - 250 мл

Сода - 1 чайна ложка

Цукор - 150 г

Яйце - 2 штуки

Борошно - 400 г

У варення додати соду. Добре перемішати й дати постояти 3-5 хвилин. Додати кефір, яйця, цукор і борошно. Тісто повинне вийти негустим.

Викласти тісто в змащену маслом форму. Випікати 50-60 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Пиріг "Зебра" на кефірі

Яйце куряче – 3 шт.

Цукор – 2 ст.

Кефір – 1 ст.

Рослинна олія рафінована – 100 мл

Сіль, ванілін за смаком

Сода – 0,5 ч. л

Борошно – 2 ст.

Какао – 3 ст. л

Міксером збити цукор і яйця до утворення невеликої піни. Потім додати кефір, рослинну олію, гашену соду або розпушувач, сіль і ванілін. Все перемішати. Додати просіяне борошно. Змішати до однорідності.

Тісто розділити на 2 рівні частини, в одну з яких додати какао.

Форму для випічки застелити пергаментом, змащеним вершковим маслом. Тісто вливати в форму по черзі: біле - темне - біле - темне.

Випікати при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин.

Пиріг на кефірі / Фото: pixabay.com

Пиріг на кефірі з капустою

Читайте такожРецепти найсмачніших та пишних сирників

Для тіста:

Борошно пшеничне – 1,5 склянки

Кефір – 1 склянка

Яйце – 2 шт.

Олія рослинна – 2 ст. ложки

Сода – на кінчику ножа

Сіль – за смаком

Для начинки:

Капуста – 500 г

Яйце – 2 шт.

Кріп – 1 пучок

Олія для смаження

Сіль – за смаком

Капусту нашаткувати, смажити на середньому вогні, періодично помішуючи. В кінці приготування посолити, додати зелень, вбити сирі яйця і перемішати - начинка готова.

Для тіста яйця збити з сіллю і олією. Соду змішати з кефіром, додати в яйця. Всипати борошно. Тісто має вийти густим.

Форму змастити маслом, вилити в неї половину тіста. Зверху викласти начинку. Залити другою половиною тіста.

Випікати при 180 градусах близько 40 хвилин.

Пиріг на кефірі / Фото: pixabay.com

Пиріг на кефірі в мультиварці

Яйце – 3 шт.

Цукор – 200 р.

Кефір – 200 мл

Борошно пшеничне – 2 склянки

Масло вершкове – 80 р.

Сода харчова – 1 ч. л.

Родзинки – 3 ст. л.

Крупа манна – 1 ч. л.

Олія оливкова – 1 ст. л.

Цукрова пудра – 1 ч. л.

Сіль за смаком

Яйця збити з сіллю до появи піни. Додати цукор і добре розмішати. Додати розм'якшене вершкове масло і збити міксером. Додати кефір і соду. Перемішати тісто до однорідності. Додати просіяне борошно.

Чашу мультиварки змастити маслом і посипати манною крупою. Випікати на програмі "Випічка" близько 1 години. Після приготування дати пирогу охолонути, тільки потім діставати з форми.