Львів. 30 березня. УНІАН. Влада Львівщини розпочинає виїзні засідання комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати. Про це заявив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк під час засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради.

Поряд з позитивними тенденціями, які спостерігаються в соціально-економічному розвитку області, на Львівщині залишається невирішеною проблема з виплатою заробітної плати. Ця проблема в однаковій мірі стосується як органів виконавчої влади так і роботодавців та профспілок. Погашення заборгованості із заробітної плати є одним із найважливіших і найактуальніших завдань. Адже не можна миритись з тим, що 12,4 тис. працівників області своєчасно не отримують заробітну плату.

Михайло Цимбалюк наголосив, що потрібно створити дискомфорт тим керівникам, які не виплачують заробітну плату людям. «Ми розпочинаємо виїзні засідання комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати на підприємства області, які мають найбільшу заборгованість. Потрібно спільно шукати шляхи вирішення цієї нелегкої проблеми», - додав голова Львівської ОДА.

Відео дня

Як повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Стефанишин, рівень заборгованості із заробітної плати зменшується дуже повільно.

«На кінець 2010 року загальна заборгованість склала 64 млн грн і за час який ми підбиваємо підсумки зменшення складає 19,1 млн грн або це 23%. А на 25 березня за оперативними даними заборгованість склала 61,4 млн грн», - додав він.