Цього тижня в Україні буде мінлива погода / фото УНІАН

За даними Погода УНІАН, цього тижня, 1-7 липня, погода в Україні буде мінливою. У вівторок та середу ймовірні грозові дощі, водночас на півдні та сході весь тиждень зберігатиметься спека.

У понеділок по всій Україні без опадів. У більшості областей сонячна та малохмарна погода. Температура у деяких регіонах сягатиме +35°.

Погода на 1 липня / УНІАН

У вівторок, 2 липня, у деяких областях пройдуть дощі з грозами. При цьому у південних та східних областях зберігатиметься спекотна погода, температура підніметься аж до +38°.

Погода в Україні на 2 липня / УНІАН

3 липня, в середу, дощі, навпаки, пройдуть на півдні та сході, однак температура там продовжить перевищувати позначку у +30°. На решті територій країни спека спаде до +24°..+27°.

Погода в Україні 3 липня / УНІАН

У четвер в Україні переважно без опадів. У північних та західних областях температура коливатиметься у межах +21°...+24°. На півдні та сході +27°...+31°.

Погода в Україні 4 липня / УНІАН

У п'ятницю, 5 липня, спека в країні спаде. Стовпчики термометрів максимально піднімуться до +29°. У більшості областей очікується хмарна погода без опадів.

Погода на 5 липня / УНІАН

На вихідних в Україні також без опадів. В суботу у більшості областей температура коливатиметься у межах +27°...+30°. У неділю лише на півдні та сході зберігатиметься спекотна погода. У західних та північних областях стовпчики термометрів максимально піднімуться до +25°.

Прогноз погоди на 6 липня / УНІАН
Погода 7 липня / УНІАН

Народний прогноз на тиждень

1 липня — Ярилів день, або день палючого сонця. Глухий грім 1 липня - до тихого дощу, лункий - до зливи. Якщо гриміло протяжно, то це до довгої негоди.

2 липня — Зосима-пасічника. Якщо бджоли сильно летять до своїх вуликів, скоро бути дощу; бджоли стають злішими, частіше жалять — буде засуха; сидять на стінках вулика — до сильної спеки.

Читайте такожУ більшості областей України оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки (карта)

3 липня - день Мефодія-перепелятника. Якщо на Мефодія дощ, він з перервами буде йти сорок днів.

4 липня - день Терентія. Вранці туман стелиться по траві - буде хороша погода. Якщо вранці трава суха - до ночі очікуй дощу.

5 липня - день Уляни, а так само день Зінона та Зіни. Якщо на Уляну гарна погода - буде тепло і сонце сім тижнів поспіль. Якщо йде дощ, все літо до вересня дощове.

6 липня — мучениці Агрипини, (Горпини). З цього дня розпочинається "купальний сезон".

7 липня — Різдво Івана Хрестителя (Івана Купала). Гроза на Івана — горіхів вродить мало, і будуть вони порожні. Купальська ніч зоряна — вродять гриби.

Докладний прогноз погоди у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.