Ілюстрація REUTERS

Попередні прогнози показують, що погода у жовтні повинна бути сприятливою. Рясні дощі не передбачаються, більшу частину першої половини жовтня втримаються сонячні дні з температурою 15-18 градусів за Цельсієм.

Про це повідомляє "Метеопрог".

В наступний період будуть переважати більш низькі значення. Також з'являться опади. На щастя, вони не будуть інтенсивними. Настане типове бабине літо.

Відео дня

Читайте такожПогода на сьогодні: в Україні трохи потеплішає, весь день буде хмарно (карта)

За прогнозами другий місяць календарної осені, ймовірно, буде теплішим за багаторічну норму. Будуть періоди, коли температура підніметься вище встановленої норми. Також будуть дні, коли денна температура опуститься нижче 10 градусів.

Вночі та вранці у більшості регіонів будуть спостерігатися заморозки. Локально стовпчики ртуті опустяться до -5ºС. Приплив мас арктичного повітря в кінці місяця, спровокує опади мокрого снігу.

При динамічної зональної циркуляції атмосфери, в жовтні існує ризик сильних вітрів. Особливо потужних на півночі країни і в гірських масивах.

Не виключено, що в сприятливих умовах над Україною з'являться опади та метеорологічні депресії з середземноморського регіону, що приносять велику кількість вологи.

Проблемою в жовтні будуть тумани, які значно обмежать видимість менше 100 метрів.

Жовтень може принести дуже різноманітну погоду в нашу країну. Будуть теплі дні у великих кількостях. З іншого боку, ми не уникнемо морозів та опадів мокрого снігу.

Порівняно з літніми місяцями дощів повинно бути більше.