Тайфун

Потужний тайфун "Лан", що став 21-м у цьому сезоні в Тихому океані, просувається на північний схід і найближчим часом впритул наблизиться до берегів японських островів Дайто (префектура Окінава).

Читайте такожЧерез тайфун "Талім" в Японії скасували майже 600 авіарейсів

За даними Японського метеорологічного агентства, наразі "Лан" знаходиться над Філіппінським морем і рухається в бік Японії зі швидкістю приблизно 15 км/год, передає ТАСС.

Відео дня
Тайфун

За прогнозом синоптиків, тайфун впритул наблизиться до японських островів у ніч на неділю, після чого продовжить рух у тому ж напрямку і протягом кількох днів накриє східну частину острова Сікоку та центральні райони Японії, включаючи столичний регіон.

Читайте такожПонад 900 тисяч людей постраждали через тайфун "Ханун" у Китаї

Наразі швидкість вітру в центрі "Лана", за даними метеорологів, становить близько 50 м/с, а поривів - 70 м/с. В радіусі 280 км від центру тайфуну швидкість вітру складає близько 25 м/с, попереджають синоптики.

Тайфун

Проходження "Лана" призведе до рясних опадів. Так, тільки до ранку неділі на островах Амамі (префектура Кагосіма) випаде до 250 мм опадів, а в центральному регіоні Токай до 23 жовтня цей показник може досягти 500 мм. Це може призвести до зсувів і розливу річок, що в багатьох районах Японії представляє велику небезпеку для населення.