У Чернівцях випав великий град / фото "Х***** Чернівці"

У Чернівцях раптова злива із градом підтопила вулиці у центрі міста, а блискавка влучила у дах міської дитячої лікарні.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, грозова злива розпочалась приблизно о 12:00 і тривала близько півгодини. Внаслідок негоди підтоплено частини вулиці Головної, Героїв Майдану, проспекту Незалежності, Небесної сотні та інші. Через зливу на вулицях міста утворились автомобільні затори.

Окрім того, в офісі однієї з приватних фірм у Чернівцях через значні опади прорвало дах, після чого вода затопила все приміщення. За словами працівників компанії, у приміщенні під час дощу раптово прорвало стелю і полилась вода. 

Разом з тим, негода підтопила під’їзди та підвали у десятках будинків у центрі міста.

Водночас під час зливи розряд блискавки влучив у шпиль башти історичної будівлі міської дитячої клінічної лікарні та пошкодив її покриття.

Як повідомили УНІАН в адміністрації медзакладу, завдяки вчасній обробці дерев’яних конструкцій горища розчином протипожежного захисту, загорянню конструкцій та пожежі вдалося запобігти, постраждалих немає.

Також блискавка сьогодні влучила у дерево поблизу житлового будинку на вулиці Героїв Майдану, 77. Як повідомили очевидці, тут помітні сліди блискавки: на значній частині дерева відсутня кора.

Чернівці побило градом / фото Катя Папала
У Чернівцях вирувала негода / фото Богдан Кравчук

Вас також можуть зацікавити новини погоди: