Під'їзди до деяких сіл досі лишаються заблокованими / Фото REUTERS

У Сумській області через лютий мороз до лікарень потрапили 6 людей з обмороженням і загальним переохолодженням: хтось довго працював на вулиці та відморозив пальці рук, хтось перебував на вулиці у мокрому взутті, а когось взагалі знайшли перехожі після вживання алкогольних напоїв. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожЗа добу в Україні випало 30 сантиметрів снігу, температура впала до -19° (відео)

Уночі у північних районах області температура опустилася до -20°. У Глухові сьогодні школярі лишилися вдома. Аби не морозити дітей, освітяни вирішили на один перевести всі школи на дистанційне навчання. Нині в медзакладах та бібліотеках Сумської області працюють близько 600 пунктів обігріву.

Медики закликають людей не нехтувати застереженнями і при найменшому переохолодженні йти до приміщення, зігріватися гарячим чаєм. Сильні морози протримаються в Україні щонайменше до вихідних. 

На Прикарпатті через нові снігопади відрізаними від сполучення залишаються 17 сіл. Доїхати туда можна хібащо снігоболотоходом - зараз цей весь спецтранспорт перекинули до заметених сіл. 

Ще 41 населений пункт заметений частково - автобуси та легковики туди не їздять, аби не застрягнути у снігах. Снігоприбиральна техніка працює цілодобово, але проблему створюють сильні вітри, які здувають сніг з полів і повторно замітають щойно розчищені дороги.

Крім Прикарпаття, залишаються заблокованими шляхи на Волині та Рівненщині.

На додаток до снігу до України прийшли ще й люті морози. Найхолодніше минулої ночі було у Чернігівській та  Сумській областях. Там стовпчики термометрів опускалися до -20°...-24°.

Вас також можуть зацікавити інші погодні новини: