Зима у Києві виявилася доволі теплою / УНІАН

Зима 2023-2024 у Києві виявилася однією з найтепліших з 1881 року. Про це свідчить дані Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

За даними спостережень метеостанції, середня температура повітря за зиму склала 0,3°С, що вище кліматичної норми на 2,8°С.

"Календарна зима 2023-2024 рр. стала третьою у рейтингу найтепліших зим у Києві з 1881 року", - кажуть синоптики.

Відео дня

Вони пояснили, що значно тепліша за звичайну погода обумовила настання метеорологічної весни набагато раніше календарних строків – 24 січня, коли відбувся стійкий перехід температури повітря через 0°С у бік підвищення, що на 37 днів раніше за середньобагаторічну дату.

Як повідомляється, всі зимові місяці у столиці були теплішими за норму. Найбільше позитивне відхилення мав лютий – 5,2°С. Загалом за зиму у столиці було зареєстровано 14 температурних рекордів.

Найбільш холодним днем зими було 9 січня, коли температура опустилась до -15,8 ºС, а найтеплішим  – 29 лютого, коли температура повітря піднялась до +12,1 ºС.

Опадів взимку у столиці випало 161 мм, що становить 131 % кліматичної норми.

Погодні підсумки зими у Києві / інфографіка УНІАН

Температурні рекорди Києва

Наприкінці лютого Київ охопило аномальне тепло. Так, 29 числа у столиці зафіксували одразу два температурних рекорди. 

Загалом, за даними синоптиків, лютий-2024 у Києві виявився одним з найтепліших за всю історію. Середня за місяць температура виявилася на 5,2° вищою за норму, а впродоаж місяця було зафіксовано вісім температурних рекордів.

Вас також можуть зацікавити новини: