Лютий-2024 у Києві виявився дуже теплим / фото УНІАН

Цьогорічний лютий у Києві виявився напрочуд теплим та багатим на температурні рекорди. Про це свідчать дані Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

За даними спостережень метеостанції, середньомісячна температура повітря у лютому в Києві дорівнювала 2,9°С, що на 5,2°С вище за кліматичну норму.

Протягом місяця було зафіксовано вісім температурних рекордів й загалом цьогорічний лютий став другим у рейтингу найтепліших у столиці після 2002 року.

Відео дня

За даними синоптиків, найхолодніше у столиці було 20 лютого, коли мінімальна температура під ранок знизилась до -3,8°С, а найтепліше – 29 лютого, коли максимальна температура досягла +12,1°С, оновивши температурний рекорд для цього дня.

Опадів на проспекті Науки, 37 випало 48 мм, або 123 % кліматичної норми.

Погода у Києві в лютому 2024 - підсумки місяця / інфографіка УНІАН

Наприкінці лютого Київ охопило аномальне тепло - подробиці

29 лютого у Києві зафіксували одразу два температурних рекорди.

По-перше, температура у столиці досягла +12,1°, що на 2,8 градуси вище попереднього рекордного показника для цього дня 2008 року.

По-друге, середньодобова температура у столиці виявилась найвищою за весь час проведення спостережень для цього дня і склала 5,0°, що перевищило попередній рекордний показник 2016 року на 0,4°.

Вас також можуть зацікавити новини: