Жовтень 2023 в Україні буде відносно теплим / Фото ua.depositphotos.com

Цього року погода у жовтні в Україні буде доволі спокійною, без сильних циклонів та потужних злив. Про це в коментарі NV повідомила синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

"Щодо прогнозу на місяць, середньомісячна температура очікується на рівні 1−1,5 градуси вище за норму, тобто в межах 7−13 градусів. А по опадах сподіваємося на норму", - сказала синоптик.

За її словами, вересень був дуже скупий на опади, посушливий, що занепокоює аграріїв. "Сподіваємось, що опади у жовтні все ж покращать становище. Але загалом упродовж місяця сильних якихось циклонів не очікуємо, як і злив. Тобто таких дощів, щоб заливав кілька днів, за попередніми розрахунками до кінця другої декади жовтня поки що не видно", - розповіла Наталія Птуха.

Відео дня

Також вона попередила про ранкові тумани, які вже можуть утворюватися, "особливо на тлі перепадів температури та збільшення вологості: вночі прохолодно, вдень тепліше". Але у найближчі дні таких туманів, які можна визначати як небезпечне явище - тобто тривалістю понад 3 години і з видимістю нижче 500 метрів - не прогнозується. Але поодинокі серпанки по балках, зниженнях рельєфу можуть бути.

Погода у жовтні - прогноз Укргідрометцентру

За даними синоптиків, цього року середня за місяць температура у жовтні буде на 1-1,5° вище за норму. Водночас кількість опадів очікується у межах норми: 31-67 мм - по Україні та 77-101 мм - місцями в Карпатах.

Вас також можуть зацікавити новини: