В Україні очікується похолодання / фото getbg.net

Квітень в Україні завершиться похолоданням і дощами. Місцями температура знижуватиметься до +1°...+3°. Максимальне похолодання очікується на заході, півночі та місцями в центрі України. Найтепліше буде в східних областях.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Початок тижня в Україні буде теплим і практично без опадів. Дощі очікуються лише місцями на півночі, а також у Вінницькій області. На жителів Лівобережжя чекає сонячна і суха погода. Повітря по всій країні прогріється до +19°...+ 21°, лише в Чернігівській та Одеській областях буде прохолодніше.

Відео дня
Погода в Україні 25 квітня / фото УНІАН

У вівторок, 26 квітня, на Сході та Півдні України стане ще тепліше. Вдень стовпчики термометрів там підійматимуться до +21°...+25°. Жителів західних і північних областей очікує похолодання і дощі. Місцями денна температура опуститься до +11°...+16°.

Погода в Україні 26 квітня / фото УНІАН

У середу, 27 квітня, на заході та півночі України очікується до +13°...+16°, місцями невеликі дощі. На решті території - до +21°, невелика хмарність.

Погода в Україні 27 квітня / фото УНІАН

28 квітня в Україні переважатиме невелика хмарність, лише місцями на заході буде похмуро і дощитиме. Найтепліше буде на південному сході, де повітря прогріється до +15°...+21°, у центральних областях очікується до +19°, на півночі та заході - до +14°.

Погода в Україні 28 квітня / фото УНІАН

Перед вихідними дощі, місцями - з грозами, накриють Лівобережжя. Найтепліше буде на південному сході, де повітря прогріється до +15°...+20°. На решті території України буде холодніше, +11°...+13°. Помітно знизиться нічна температура. Так, на заході в темний час доби очікується +1°...+4°.

Погода в Україні 29 квітня / фото УНІАН

Завершиться квітень сухою і в міру теплою погодою. По всій країні очікується невелика хмарність, дощі припиняться. Вдень повітря прогріється до +11°...+14°, а на півдні - до +17°.

Погода в Україні 30 Квітня / фото УНІАН

Початок травня в Україні буде практично таким же, як і кінець квітня. Невеликі дощі покапають на півночі та крайньому заході. У більшості ж областей очікується невелика хмарність. Вдень буде +11°...+13°, на півдні та південному сході очікується +14°...+17°.

Погода в Україні 1 травня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

25 квітня - день Василя преподобного. На Василя дощ падає - початок травня буде дощовим.

26 квітня - медунка, день Фомаїди. Якщо на Фомаїду дуб розпустився - до хорошого, теплого літа, а якщо і жолудів на ньому багато залишилося - до багатого врожаю і до холодної зими.

27 квітня - Вороний свято і день Мартіна Лісогона. За народними прикметами, якщо в цей день тепло - то надовго похолодає.

28 квітня - пудів день. Якщо вдень ясно, але до вечора хмари починають згущуватися, то слід чекати зміни погоди та дощу.

29 квітня - Ірини. Якщо вдень вода бігла в ярах весело, а до вечора замерзала, то урожай буде поганим.

30 квітня - день покровителів бджіл Зосими й Саватія. Якщо ясний сонячний день, то літо сухе, а якщо хмари на небі - літо дощове.

1 травня - Кузьма. У цей день заведено сіяти буряк і моркву. Щоб отримати хороший урожай, потрібно протягом трьох світанків змочувати насіння водою з річки.

Вас також можуть зацікавити новини: