У Харкові зафіксували рекордну кількість опадів / Фото УНІАН

У Харкові випала рекордна кількість опадів за останні 139 років.

Читайте такожВ Україні оголосили штормове попередження на 14 липня

Про це повідомляється на сторінці Харківського регіонального центру з гідрометеорології у Facebook.

Відео дня

«Починаючи з вечора 13 липня і до 9:00 14 липня по Харкову і області пройшли сильні дощі. За 12 годин на метеостанції Харкова випало 87 мм, що є абсолютним добовим максимумом опадів не тільки для липня, але і в цілому для станції за весь період спостережень. Попередній рекорд був зафіксований в липні 1881 року і становив 83 мм», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що по області за ніч найбільше випало дощу на метеостанції Слобожанське (приблизно 50 км на південний схід від Харкова) - 104 мм.

У центрі додали, що оскільки вдень 14 липня ймовірність дощу зберігається, то сумарна кількість опадів до кінця доби може збільшитися.

«Для лісостепової зони такі інтенсивні опади є рідкісним явищем. Причиною таких рясних опадів стало проходження через територію області хвилі на холодному фронті, за рахунок чого розвивалася інтенсивна конвекція. Оскільки повітряні течії на висотах були дуже слабкими, то зона опадів стояла майже нерухомо над центральними районами області», - пояснили гідрометеорологи.