На свята українці залишаться без снігу / Фото ua.depositphotos.com

Погода в Україні на Новий рік очікується без морозів і снігу. Істотне похолодання може початися лише в другій половині січня.

Про це розповіла завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, повідомляє OBOZREVATEL.

Читайте також"Температура буде вищою, ніж 30 років тому": голова Укргідрометцентру розповів про зиму в Україні (відео)

Відео дня

За її словами, похолодання в Україну прийде після 20 грудня, а також вже після Нового року.

"На Новий рік хвиля холоду повинна відійти, і в період переходу від одного року до іншого можливе навіть підвищення температури. Повинні бути позитивні значення. Можуть бути слабопозитивні температури, але морозу, по ідеї, бути не повинно", – повідомила вона.

Імовірність снігу чи дощу на Новий рік синоптик оцінила як низьку.

"В останні роки випадала дуже незначна кількість опадів. Якщо випадало, то один день в кожному місяці. Зараз буде те ж саме", – сказала вона.

Прогноз погоди на Новий рік від народного синоптика

Згідно з прогнозами народного синоптика Леоніда Горбаня, 21-22 грудня потеплішає, але 26 грудня стовпчики термометрів знову впадуть до 7 градусів морозу. Завершення першого місяця зими буде з "плюсом": 29-31 грудня очікується близько 1-2 градусів вище нуля.

Опадів у грудні буде чимало - 6 грудня очікується сніг з дощем, 9 і 11 грудня випаде сніг, а 15 і 17 грудня знову варто очікувати дощів. Крім того, снігопади пройдуть 18, 19, 27 і 28 грудня, а ось напередодні Нового року прогноз невтішний: 30 грудня на українців чекають дощі.