В останній тиждень листопада в Україні буде багато опадів / фото pixabay.com

Найближчі кілька днів в Україні збережеться суха, але холодна погода. Проте вже на вихідних ситуація почне змінюватися: стовпчики термометрів поповзуть вгору і почнуться дощі.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Опади почнуть заходити в Україну в суботу, 27 листопада. Дощі цього дня очікуються у східних, центральних, а також Чернігівській, Сумській та Запорізькій областях. 

Відео дня

Температура також почне підвищуватися. На заході буде +6°...+11°, на півночі - до +10°, в центрі +8°...+13°, на сході - до +6°, а на півдні та в Криму +11°...+14°.

Погода в Україні 27 листопада / фото УНІАН

У неділю, 28 листопада, дощі пройдуть на крайньому заході, в східних і південних областях, а також в деяких центральних. По всій країні стовпчики термометрів покажуть +7°...+12°. Ночі теж стануть теплішими, до +4°...+9°.

Погода в Україні 28 листопада / фото УНІАН

В останній понеділок листопада, 29 числа, дощова погода буде практично по всій країні. У західних областях, де температура триматиметься на рівні +5°...+7°, місцями можливий мокрий сніг. На півночі очікується до +6°...+8°, а на решті території буде +9°...+14°.

Погода в Україні 29 листопада / фото УНІАН

В останній листопадовий день в Україні знову холоднішатиме. У більшості областей денна температура буде на рівні 0°...+4°, лише на півдні та сході буде тепліше - до +7°...+11°. На заході України очікується сніг, на півночі - мокрий сніг, невеликі дощі можливі на південному сході.

Погода в Україні 30 Листопада / фото УНІАН

Нагадаємо, згідно з прогнозом завідуючої відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіри Мартазінової, найхолоднішим місяцем буде січень, а найбільше снігу цієї зими випаде у лютому.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: