Сьогодні у Києві очікується похмура погода / Фото УНІАН

У середу, 13 січня, в Києві очікується хмарна погода. Стовпчики термометрів опустяться до -2°.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Читайте такожДовгоочікувана зимова казка: сьогодні всю Україну замете снігом (карта)

Відео дня

Згідно з прогнозом, вночі температура складе -5°, а вдень підніметься максимум до 0°. Без опадів.

Вітер південно-східного напрямку зі швидкістю до 3,6 м/с. 

Атмосферний тиск - 743 мм рт. ст.

Народний прогноз на 13 січня

13 - Меланії Римлянки преподобної. Так як у нас існує розбіжність між Григоріанським (світським) та Юліанським (церковним православним) календарем, українці святкують Новий рік двічі в році: 1 січня - офіційне святкування Нового року, а 14 січня - носить назву Старого Нового року. Тому на переддень Старого Нового року українці святкують щедрий вечір, або, як його ще називають у народі, свято Меланки. В цей вечір вважалось, можна дізнатись свою долю. Тому у ніч на Новий рік ворожили, особливо дівчата, намагаючись дізнатися, коли і хто візьме їх заміж. А хлопці ходили посівати, бажаючи щасливого нового року.

Якщо в ніч віє вітер, то рік буде спекотним і врожайним, західний віщує добрі надої і велика кількість риби в річках і озерах, а східний вітер обіцяє рясний урожай фруктів.

Якщо на Меланiї (13 сiчня) вiтер вночi з пiвдня - на тепле і сите лiто. Зірок у цей день на небі немає - ягід влітку не чекати. Яка Маланка, такі й Петро з Павлом (12 липня). Кілька цибулин посипали сіллю. Якщо вранці сіль набухла вологою, то невдовзі піде дощ, стала геть мокрою - злива. Дивилися, куди тварина ляже головою: до сходу - на врожай, до заходу - на недорід.

Зоряне небо - добре нестимуться кури. Багато пухнастого інею на деревах - до врожаю зернових і доброго медозбору. Сильний мороз і падає малий сніжок - на врожай хліба, здоров'я людей і тварин; коли ж тепло і без снігу - на неврожай і хвороби.

Падає м'який сніг - на врожай, а коли тепло, то літо буде дощовим. Небо в зірках - врожай на боби й горох. Якщо під Новий старий рік добрий сніг - сій гречку. Якщо іній рясно вкриває всі дерева, буде врожай на зернові та гарний медозбір. Якщо на Меланії відлига, то чекали теплого літа.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: