Останні дні вересня в Україні будуть теплими / фото pixabay.com

Найближчими днями в Україні збережеться тепла літня погода, однак наприкінці вересня погода почне змінюватися. Про це в коментарі NV розповіла метеоролог Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

"Протягом цього тижня у нас буде зберігатися така літня погода. Ми дійсно можемо її так називати, тому що метеорологічне літо триває. Метеорологічна осінь ще не настала", - говорить синоптик.

За її прогнозом, вночі по всій країні буде близько +9 ... +14 протягом усього тижня. На узбережжі трохи тепліше - до +18. Вдень повітря в Україні прогріватиметься до +23...+28, тільки на Прикарпатті буде трохи свіжіше, +18... +22.

Відео дня

"Опадів в цілому не очікуємо, все спокійно - на нашу територію впливає антициклон, центр якого розташовується на північний схід від території України, і він, відповідно, забезпечує нам таку спокійну, стабільну погоду без опадів. Повітряні потоки при такій синоптичній ситуації північно-східні, східні, слабенькі, всього в межах 3-10 м/с максимум", - пояснила синоптик.

За її словами, найближчими днями погода буде досить одноманітною, але вдень 30 вересня в західних областях місцями очікується короткочасний дощ.

"Як бачимо, в останній день вересня вже є натяк на певні синоптичні зміни, які можуть більше проявитися на початку жовтня. Наскільки кардинальні - подивимося, але, звичайно, температура буде трохи знижуватися, хоча зараз залишається в межах +22...+27 протягом усього тижня", - розповіла Наталія Птуха.

За її даними, в Києві також очікується спокійна погода. Вдень у столиці буде близько +26, а вночі - в межах +12...+14.

Коли погода в Україні зміниться - прогноз синоптика

За словами синоптика Наталії Діденко, до кінця вересня погода в Україні буде теплою, сухою і сонячною. За її даними, зниження температури повітря очікується з приходом жовтня, а перші дощі орієнтовно будуть після 3 жовтня.

Вас також можуть зацікавити новини: