Вже наприкінці цього тижня в Україні знову похолоднішає / фото pixabay.com

У середині поточного тижня очікується надходження нового циклону до України. Впродовж тижня також переважатиме погода з опадами різної фази, а температура коливатиметься. Після четверга погода в Україні зміниться. Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

Наразі, за даними синоптиків, територія України перебуває під впливом двох баричних утворень. Зі сходу на нашу країну впливає антициклон, а з заходу - поле зниженого тиску, яке надсилає до нас більше хмарності та часом опади.

"Тому у найближчі три доби очікуємо практично по всій території України опади у вигляді невеликого та помірного мокрого снігу та дощу", - кажуть синоптики.

Відео дня

14 грудня через територію України проходитиме циклон. Він спричинить більше опадів, але вони будуть переважно у вигляді дощів.

Сьогодні, за прогнозами, у північних, центральних та східних областях ожеледь, на дорогах ожеледиця. На сході країни місцями налипання мокрого снігу, у південній частині вночі та вранці подекуди туман.

Вітер буде південних напрямків, 5-10 м/с.

У найближчі три доби температура вночі та вдень триматиметься від 3° морозу до 4° тепла, вдень у південній частині 3-9° тепла. Але вже після проходження циклону температура почне знижуватись, тому у п'ятницю, 15 січня, та наприкінці тижня знову повернеться морозна погода.

Штормове попередження в Україні

На сьогодні у більшості областей України оголошено І рівень небезпечності. За даними Укргідрометцентру, на півночі, сході та у центральній частині нашої країни очікується ожеледь, а на дорогах ожеледиця.

Вас також можуть зацікавити новини: