Контроль рівня цукру в крові не обмежується тим, що лежить на сирній тарілці / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви страждаєте на діабет, то може здаватися, що всі улюблені продукти виключено з раціону, але не засмучуйтеся. Ви будете раді дізнатися, що сир не тільки дозволений, а й є розумним вибором, якщо ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові.

Видання Eating Well пише, що сир містить мало вуглеводів, багато білка і жиру, що допомагає запобігти стрибкам рівня цукру в крові. При цьому варто пам'ятати, що багато сирів містять багато натрію і насичених жирів, споживання яких люди з діабетом повинні звести до мінімуму.

Моцарела

"Моцарела з частковим знежиренням - гарний вибір для людей з діабетом, бо вона містить мало вуглеводів, багато білка і менше насичених жирів порівняно з повножирними сирами", - каже дієтологиня Емі Кімберлейн.

Відео дня

У 28 грамах моцарели з частковим знежиренням міститься 2 грами вуглеводів, 7 грамів білка і 3 грами насичених жирів.

Кімберлейн пояснює, що білок, який міститься в моцареллі, допомагає сповільнити травлення, тож навіть якщо ви поєднуєте її з вуглеводами, то вона може допомогти знизити стрибки рівня цукру в крові. Крім того, вибір частково знежиреної моцарели замість повножирної знижує споживання насичених жирів.

За словами експерта, люди з діабетом схильні до вищого ризику серцевих захворювань, тому особливо важливо контролювати споживання насичених жирів.

Пармезан

Пармезан містить мало вуглеводів і багатий на білок. В одній порції вагою 28 грамів міститься 10 грамів білка і всього 1,5 грама вуглеводів.

Сир

"Сир - один з моїх улюблених продуктів, який я рекомендую для збільшення кількості білка і зниження вмісту вуглеводів у раціоні", - каже дієтологиня Ерін Девіс.

У половині склянки сиру міститься 12 грамів білка і всього 5 грамів вуглеводів, що робить його ситним і придатним для підтримки нормального рівня цукру в крові. Деякі сорти містять більше натрію, тому під час купівлі сиру вибирайте низькокалорійний і з низьким вмістом натрію.

Чеддер

Девіс пояснює: чеддер - чудове джерело вітаміну B12, тому що порція вагою 42 г містить 19% добової норми.

Вітамін B12 особливо необхідний тим, хто приймає метформін для лікування діабету. Препарат допомагає контролювати рівень цукру в крові, але може спричиняти дефіцит вітаміну B12, що може призвести до слабкості, втоми або анемії.

Швейцарський сир

Це один із сирів із найнижчим вмістом натрію, що робить його корисним для серця вибором для людей із діабетом.

Усього 28 грамів швейцарського сиру містить 53 міліграми натрію, а також 8 грамів білка і менше 1 грама вуглеводів. Щоб забезпечити баланс цукру в крові та здоров'я серця, вибирайте швейцарський сир зі зниженим вмістом жиру.

Рікотта

"Рікотта з частковим знежиренням - гарний вибір для людей з діабетом, бо вона містить білок, має низький вміст вуглеводів і мало насичених жирів", - зазначила Кімберлейн.

У половині склянки рікоти міститься 14 грамів білка і 6 грамів вуглеводів.

Раніше УНІАН писав, що дієтологи назвали 4 найкорисніших види сиру.

Вас також можуть зацікавити новини: