У Києві на цьому тижні дощитиме / фото Adina Voicu / Pixabay

У Києві та Київській області найближчими днями очікується похолодання та невеликі дощі. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

"Впродовж наступних 5 діб температурні показники поступово знижуватимуться в денні години від 20° на початку тижня і до 13° наприкінці", - кажуть синоптики.

Вночі, за їх даними, температура коливатиметься в межах +7..+12°.

Відео дня

Опадів на цьому тижні багато не очікується, адже на нашу територію продовжує впливати поле підвищеного тиску, проте кілька атмосферних фронтів із північного заходу трохи зачеплять Київщину і подекуди принесуть невеликі дощі 4, 6 та 7 жовтня.

"Тож вдягайтесь вже тепліше, особливо в ранкові години - осінь вступає у свої права", - резюмували в Укргідрометцентрі.

Температура у Києві поступопо знижуватиметься / фото Укргідрометцентр

Температурні рекорди у Києві

Вересень у Києві завершився температурними рекордами. За даними синоптиків, 30 вересня у столиці середньодобова температура повітря виявилась найвищою для цього дня і склала +19,2°С. Це вище кліматичної норми на 7,7°С.

Також у цей день температура у Києві піднялася до рекордних +27°С, що на 1,2°С вище попереднього рекордного показника 2016 року.

Загалом цьогорічний вересень у Києві став найтеплішим з 1881 року. За місяць було зафіксовано три температурних рекорди.

Вас також можуть зацікавити новини: