Вчені прогнозують нестерпні хвилі тепла в Європі / фото ua.depositphotos.com

До кінця століття в Європі щорічно спостерігатимуться хвилі тепла з температурою в +50°, якщо країни терміново не скоротять кількість викидів.

Про це йдеться в дослідженні Метеорологічного бюро, повідомляє Independent.

Як показав аналіз, смертоносна хвиля тепла в Європі цього літа, яка встановила новий температурний рекорд в +48,8° на Сицилії, була б неможлива без кліматичної кризи.

Відео дня

"Небезпечна зміна клімату вже з нами", - прокоментував виданню в ході кліматичного саміту в Глазго професор Пітер Стотт, автор аналізу і провідний фахівець з екстремальних погодних умов в Метеобюро Великобританії.

"Якщо ви подивитеся на +48,8° в Європі і +49,6° в Канаді і те, що за цим слідує – пожежі, вплив на здоров'я людей, сільське господарство – зараз це лише 1 градус глобального потепління. З подальшим потеплінням ситуація буде тільки погіршуватися.",- сказав він.

Таку спеку в Європі тепер можна очікувати один раз на три роки через глобальне потепління, додав він. Якщо не буде вжито рішучих заходів, ризик рекордної спеки в найближчі десятиліття зростатиме.

Читайте також"Світ змінюється на наших очах": вчені назвали екстремальну погоду "новою нормою"

"Щоб уникнути ще більш небезпечної зміни клімату, ми повинні діяти зараз", - резюмував учений.

Нагадаємо, експерти прогнозують, що підвищення середньої температури на Землі може виявитися згубним для людства. Зокрема, підвищення температури є рушійною силою для утворення більш частих і інтенсивних лісових пожеж, посух, штормів і навіть повеней. А зростання кількості "хвиль тепла" згубний для сільського господарства і потенційно фатальний для людей.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: