На Філіппіни насувається тайфун Гоні / фото REUTERS

У зв'язку із наближенням потужного тайфуну "Гоні", влада Філіппін розпорядилася евакуювати тисячі жителів південної частини головного острова Лусон.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на місцеву владу.

Читайте такожФіліппіни накрила тропічна депресія "Бутчой"

Відео дня

Тайфун "Гоні", що рухається на захід зі швидкістю 20 км/год від Тихого океану, ввечері 31 жовтня принесе сильні дощі в столицю і 14 прилеглих провінцій, а також викличе загрозу повеней і зсувів. Швидкість вітрів, які несе з собою стихія, досягає 215 км/год, з їхніми поривами до 265 км/год.

Мер міста Інфанта в провінції Кесон, Грейс Америка повідомила, що вантажі допомоги, важка техніка та засоби індивідуального захисту вже розміщені в ключових районах евакуації. Місцева влада скасувала роботу порту і заборонила рибалкам виходити у море.

Ситуацію ускладнює ще й необхідність забезпечувати соціальне дистанціювання в евакуаційних центрах, щоб запобігти поширенню коронавірусу. Філіппіни посідають друге місце за кількістю заражень і смертей від COVID-19 в Південно-Східній Азії, поступаючись лише Індонезії.

"Гоні", шторм 5 категорії, цього року стане найсильнішим з тих, які бачили філіппінці після "Хайяна", що забрав життя понад 6300 осіб в листопаді 2013 року.

Тайфун Гоні: вигляд з космосу / фото watchers.news

Щорічно на Філіппіни обвалюється близько 20 тайфунів.