Така температура води була зафіксована на тиждень раніше / фото Олександр Синиця, УНІАН

У Києві температура води у Дніпрі перевищила +20 °С. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, посилаючись на дані гідрологічної станції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневсього. 

Зазначається, що 28 травня у столиці середньодобова температура води у Дніпрі досягла позначки +20.1 °С.

Також відомо, що середня багаторічна дата переходу температури води через +20°С датується 5 червня. Найбільш рання дата переходу температури води через +20 °С спостерігалась 10 травня 2013 року, а найбільш пізня - 1 липня у 1978 і 2004 роках.

Відео дня

Погода у Києві та області 31 травня

Синоптики розповіли, що в останній день травня очікується хмарна погода з проясненнями. Також вночі місцями короткочасний дощ, подекуди гроза.

Вітер - південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря в області:

  • вночі - +11...+16 °С;
  • вдень - +21...+26 °С.

Температура повітря у Києві:

  • вночі - +13...+15 °С;
  • вдень - +22...+24 °С.

Погода в Україні - останні новини

Раніше синоптик Віра Балабух розповіла, що цього року навесні було зафіксовано аномально високі температури повітря. За її словами, температура повітря влітку в Україні буде на 1-2 градуси теплішою, ніж зазвичай.

"Сильні аномалії та тенденції до утворення хвиль спеки ймовірні в західних, південних, південно-східних областях країни. Суттєві та тривалі зниження температури повітря малоймовірні", - наголосила Балабух.

Також повідомлялось, що в Одесі злива підтопила вулиці. Тоді було ускладнено рух вулицею Одарія, Отамана Чепіги ріг Церковної, а також на вулиці Хімічній ріг Промислової.

"Над ліквідацією підтоплень та забезпеченням проїзду працювало сім бригад комунального підприємства "Міські дороги". У роботах задіяно вісім одиниць техніки та 25 співробітників", - зазначили у міськраді. 

Вас також можуть зацікавити новини: