На Закарпатті оголосили штормове попередження / фото ua.depositphotos.com

На сьогодні, 15 листопада, у Закарпатській області оголошено І рівень небезпечності. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

За даними синоптиків, 15-16 листопада на рiчках Закарпатської області очікується підвищення рiвнiв води над рiвнями на 0,3-1,5 м без негативних наслiдкiв, а у нижнiй течії річки Боржава − на 1,5-2 м з початковим виходом води на заплаву.

Також, за прогнозом Закарпатського обласного центру з гідрометеорології, в першій половині дня 15 листопада на більшій частині території області очікуються значні дощі, а на високогір'ї східної частини - значний мокрий сніг.

Відео дня

"В горах місцями туман, на високогір'ї східної частини пориви вітру до 15-20 м/с, налипання мокрого снігу та ожеледь", - йдеться у попередженні.

Через негоду оголошено І рiвень небезпеки - жовтий.

Дощі та мокрий сніг в Україні - коли погіршиться погода

За даними Українського гідрометцентру, майже весь тиждень в Україні дощитиме, а вже з 16 листопада подекуди очікується мокрий сніг.

За прогнозами, вже в ніч на 16 та 17 листопада можуть бути опади змішаної фази.

"17-го числа навіть є вірогідність того, що і в денні години може прориватися мокрий сніг", - говорить синоптик Наталія Птуха. проте, за її словами, розраховувати на довготривале утворення снігового покриву поки що не варто.

Вас також можуть зацікавити новини: