Савченко оголосила голодування / фото УНІАН

Народний депутат Надія Савченко, яку підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту, була готова підірвати себе бойовими гранатами. Про це заявив прокурор під час засідання у Шевченківському районному суді міста Києва, який 23 березня обирає їй запобіжний захід.

Про це повідомляє "112 Україна".

"Згідно з показаннями свідка Березня, 9 березня 2018 року в Києві Савченко з власної ініціативи зустрілася з зазначеним свідком, якому повідомила про наявність у неї при собі в сумці бойових припасів - 8 гранат Ф-1, які вона готова використовувати за призначенням, зокрема підривом себе, але живою не здатися", – сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 22 березня Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

Читайте такожСавченко оголосила голодування

Савченко інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ; ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча); ч. 3 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Того ж дня в Управлінні Служби безпеки України у місті Києві та Київській області генпрокурор Юрій Луценко підписав та оголосив Савченко підозру. Як уточнила прес-секретар Луценка Лариса Сарган, обвинувачення проситиме взяти її під варту строком на два місяці.