Екс-міністр Рудьковський був затриманий в Дубаї / фото УНІАН

Колишнього депутата від Партії регіонів (2012-2014) і екс-міністра транспорту часів президентства Віктора Ющенка Миколу Рудьковського затримали і якийсь час утримували у в'язниці в Дубаї міграційною службою ОАЕ за підроблений іракський паспорт.

Як пише LB.ua з посиланням на власні джерела, Рудьковського затримали в перших числах квітня, і аж до 20-х чисел він перебував у місцевій в'язниці.

Хоча за інформацією видання Рудьковський був затриманий нібито за підроблений іракський паспорт, в процесі затримання у нього виявили також кілька паспортів інших країн. Однак за допомогою в українську консульську службу колишній український політик не звертався, оскільки - за даними близьких до нього осіб - не планує повертатися в Україну, з якої поїхав в 2014 році.

Відео дня

Також видання пише, що український паспорт екс-міністр отримав в одній із європейських країн в 2017 році. До того моменту, у нього на руках знаходилися два вітчизняних закордонних паспорта (обидва видані у 2012 році), один - з "шенгеном", другий - з американською візою типу B2 (звичайною туристичною). У момент отримання "біометрії" один з них (той, що містив "шенген") - був, згідно з вимогою законодавства, вилучений. При цьому в другому паспорті містилася діюча іракська віза, яка кілька разів використовувалася.

Читайте такожТурчинов звинуватив Рудьковського в лобіюванні російських інтересів

Нагадаємо, що раніше у колишнього депутата були проблеми з українськими правоохоронцями - він був оголошений у розшук "Інтерполу", проходячи у справі про викрадення екс-глави ПРАТ "Нафтогазвидобування" Олега Семінського, компанії, серед власників якої значилися у свій час Микола Рудьковський і ще нинішній депутат від "Опоблоку" Нестор Шуфрич. Семінського викрали в 2011 році, а відпустили лише через п'ять років. Серед замовників викрадення називалося ім'я Рудьковського. Однак у той час, як Генпрокуратуру очолював Віктор Шокін, Рудьковський був знятий з розшуку "Інтерполу".

Зазначимо, ще в 2013 році ЗМІ писали про те, що Рудьковський має намір зайнятися видобутком нафти в іракському Курдистані. Однак з нафтовидобутком у екс-міністра не склалося через розбіжності з урядом автономії. Разом з тим, повідомляється, що останнім часом Рудьковський займався будівництвом в Іраку трубопроводу скрапленого газу, куди було залучено велику кількість російських грошей.