Ілюстрація REUTERS

В МЗС нагадали, що 9 травня постійний Третейський суд у м. Гаага видав оголошення про прийняття рішення по суті у позові групи 19 українських осіб проти РФ щодо протиправної експропріації їхнього майна внаслідок окупації Криму.

Читайте такожЄСПЛ передав справи України проти Росії Великій палаті суду

Росії не вдасться сховатися в кущах, ігноруючи процеси проти неї, написала на своїй сторінці  у Facebook заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

Відео дня

"Росія стає дедалі боягузливішою. Усвідомивши, що відповіді за неправомірну експропріацію не уникнути, Росія ігнорує цей та майже всі інші інвестиційні процеси проти неї. Як і у військових діях, Росія ховається в кущах і прикидається, що "нас тут нєт". Але не вийде, якби вони не старалися, наголосила вона.

"Протиправна окупація має свою ціну. Тягар агресії буде ставати для Росії все більшим. Це лише перша перемога", - додала Зеркаль.

Як повідомляв УНІАН, Третейський суд у Гаазі постановив, що Російська Федерація має відшкодувати низці українських компаній збитки за анексію Криму. Раніше повідомлялося, що у цій справі йдеться про суму 159 мільйонів доларів.