Кримський міст / REUTERS

Президент України Петро Порошенко заявив, що незаконне будівництво Керченського моста є черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Кремля.

"Особливо цинічним є той факт, що його відкриття відбувається напередодні чергової річниці депортації кримськотатарського народу сталінським режимом", - пише на своїй сторінці у Facebook глава держави.

Читайте такожПрокуратура Криму перевіряє європейські компанії на причетність до будівництва Кримського мосту

Відео дня

Порошенко наголосив, що незважаючи на спроби Москви легітимізувати тимчасову окупацію Кримського півострова, послідовні рішення цілої низки міжнародних судових інстанцій підтверджують – тягар вчиненого міжнародного злочину для Росії лише зростатиме.

"Україна і надалі послідовно захищатиме свої позиції. Нагадаю, на моє доручення до Арбітражного Трибуналу Конвенції ООН з морського права було подано клопотання про захист суверенних інтересів України, зокрема, у зв’язку із протиправним зведенням Керченського моста", - пише президент.

Також він нагадав, що російська влада намагається втягнути у свої інфраструктурні авантюри й окремих представників європейського бізнесу.

"А міст обов'язково знадобиться окупантам, коли вони будуть терміново покидати наш Крим", - наголосив Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, у вівторок, 15 травня, президент Росії Володимир Путін взяв участь у церемонії відкриття Кримського мосту. Він за кермом КамАЗа очолив колону з вантажівок, яка проїхала "дітищем" окупантів.