Хто з чиновників ризикнув прийти на "Марш рівності" / фото facebook.com/irina.romaliyskaya

Заклики Європарламенту до президента Петра Порошенка, Кабміну і Ради приєднатися до "Маршу рівності" не допомогли: за вкрай рідкісним винятком українських чиновників на акції помічено не було.

Про це повідомляє Главред.

Народні депутати Сергій Лещенко та Світлана Заліщук взяли участь в "Марші рівності". Фотографії з народними депутатами опублікувала журналіст Ірина Ромалійська. На одній з фотографій Сергій Лещенко позує посеред вулиці, тримаючи в руках ЛГБТ-прапор.

Відео дня

На марші також був помічений Юрій Дідовець, депутат Київради.

Зате на "Марш рівності" прийшли представники Європарламенту та іноземних держав. Так, приєдналися до прихильників акції євродепутат від Німеччини Ребекка Хармс і міністр у справах Європи МЗС Німеччини Майкл Рот, пише "Фокус". Прийшов на марш і посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьон.

Крім того, як повідомляє кореспондент УНІАН, на марш прийшли надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, заступник голови місії Посольства США в Україні Джордж Кент, надзвичайний і повноважний посол ФРН в Україні Ернст Райхель та ін.

Також акцію відвідали кілька груп представників іноземних посольств. Зокрема, співробітники посольств США, Канади та Швеції.

Читайте такожБільшу частину затриманих вранці противників «Маршу рівності» відпустили

"Сьогодні у складі Маршу рівності пройдуся по Києву в маніфестації проти дискримінації, а також у святкуванні наочності і просування реформ в Україні", – анонсував свою участь посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьон в Twitter.

Також на Марш рівності прийшла і співачка-трансгендер Зіанджа (екс-Борис Апрель).

Зианджа на Марші рівності в Києві / фото УНІАН

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Києві відбувся "Марш рівності", в якому, за різними оцінками, взяли участь від трьох до шести тисяч чоловік.