Ілюстрація / REUTERS

Ухвалений Верховною Радою закон про національну безпеку відкриває Україні шлях в НАТО і через п'ять років наша країна може стати членом Альянсу.

Читайте такожПорошенко про закон про нацбезпеку: він створить можливості для військової співпраці з союзниками

Як передає ТСН, про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявив  народний депутат від "БПП", секретар комітету з питань національної безпеки та оборони Іван Вінник.

Відео дня

Депутат зазначив, що в ухваленому законі враховано усі зауваження і пропозиції західних партнерів, тому президент Петро Порошенко на майбутньому саміті НАТО 11-12 липня матиме усі підстави заявляти, що Україна реформувала сектор оборони і безпеки по стандартах Альянсу.

"Це створює дипломатично-правові позиції для України отримати план дій щодо вступу в НАТО. Що таке план дій? Це чіткий перелік пунктів, які треба виконати Україні, після чого в України з'являється переговорна позиція просити, вимагати, наполягати взяти Україну в НАТО", - сказав Іван Винник.

"У середньостроковій перспективі, до 5 років, я вважаю, що Україна набуде членства в НАТО", - додав депутат.

Також Вінник продемонстрував документи, в яких зазначено, що прийнятий закон "Про національну безпеку" відповідає всім стандартам НАТО.