Санкції проти РФ були запроваджені після анексії Криму / shutterstock.com

Лідери Євросоюзу на саміті наступного тижня продовжать до кінця січня 2019 року санкції проти Росії, введені за її агресію проти України.

Читайте такожПорошенко чекає від ЄС жорсткої позиції щодо викликів з боку Росії у Чорному та Азовському морях

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дипломатів та європейських офіційних осіб, передає ЄвроПравда. На зустрічі 28-29 червня в Брюсселі лідери ЄС погодять продовження санкцій проти РФ, дія яких закінчується наприкінці липня, ще на півроку.

Відео дня

Це рішення слідує за переговорами між сімома промислово розвиненими країнами світу (G7), які відбулися в Канаді у червні. Тоді прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що хоча і підтримує повернення Росію до G8, але також підтримує і чергове продовження санкцій.

"Італія вважає важливим діалог з Росією, але це не означає, що система санкцій може бути подолана за одну ніч", - сказав Конте.

ЄС також сперечається з Росією через її роль у війні в Сирії та інших країнах Близького Сходу, а також через ситуацію із правами людини в РФ.

ЄС також звинувачує Москву в спробі отруєння колишнього російського шпигуна в Солсбері. Москва заперечує свою провину.

Обмеження проти енергетичного, оборонного та фінансового секторів Росії були запроваджені після анексії Криму та розпалювання конфлікту на Донбасі в середині 2014 року та з того часу продовжувалися щопівроку.