Закон по утворення Вищого антикорупційного суду опубліковано у "Голосі України" / фото m.knews.kg

В газеті «Голос України» опубліковано закон № 2470-VIII про утворення Вищого антикорупційного суду. Це означає, що завтра закон набирає чинності.

Читайте такожУ США наполягають на внесенні змін до закону про Вищий антикорупційний суд

Крім прикінцевих положень, документ містить дві статті. Перша з них – «Утворити Вищий антикорупційний суд», друга – «Про утворення Вищого антикорупційного суду».

Відео дня

Відповідно до другої статті, місцезнаходження, територіальна юрисдикція і статус Вищого антикорупційного суду визначаються законом «Про Вищий антикорупційний суд».

Як повідомляв УНІАН, 26 червня президент Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою закон про запуск роботи Антикорупційного суду в Україні.

Законом встановлюється, що Кабінет міністрів має вжити в межах компетенції заходи, пов'язані з утворенням Вищого антикорупційного суду, а Державна судова адміністрація України - вжити заходи, необхідних для реалізації цього закону.

22 червня голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав цей закон.

Після публікації  тексту закону Центр протидії корупції (ЦПК) знайшов у ньому небезпечну лазівку. Зокрема, апеляції щодо справ НАБУ, які зараз уже розглядаються в судах, відбуватимуться в судах загальної юрисдикції, а не новоствореному Антикорупційному суді.