REUTERS

До народного депутата України, льотчиці Надії Савченко, яку незаконно утримують у московському СІЗО, допустили лікаря з департаменту охорони здоров`я Москви.

Про це у вівторок на своїй сторінці в Twitter написав адвокат українки Марк Фейгін. 

«Лікар з Департаменту охорони здоров`я Москви побував у Надії Савченко», - написав він.

Відео дня

Читайте такожСавченко втратила слух на одне вухо, тюремні медики не справляються - адвокат

За словами Фейгіна, тепер адвокати українки спробують переконати її припинити голодування. «Я сподіваюся, це вдасться», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Савченко оголосила голодування після того, як до неї відмовились пустити лікаря-отоларинголога і не передавали ліки, придбані адвокатами.

Як відзначають адвокати, Савченко зараз дуже погано чує на одне вухо, інше також почало боліти. «Вона може втратити слух, і це може вплинути на її долю, подальшу кар`єру як військовослужбовця. Це для неї дуже важливо», - наголосив Фейгін.

Довідка УНІАН. Савченко була викрадена бойовиками на Донбасі, а потім її перевезли до Росії.

Як стверджує російське слідство, під час воєнних дій у районі Луганська в червні Савченко вступила в батальйон «Айдар». Дізнавшись координати розташування групи російських співробітників ВДТРК й інших цивільних осіб під Луганськом, вона передала ці координати бойовикам, а потім саме по цих координатах було зроблено мінометний постріл, у результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин.

Також у Росії льотчицю звинуватили в незаконному перетині кордону.

26 жовтня на позачергових парламентських виборах Савченко була обрана народним депутатом за списком партії «Батьківщина».

Читайте такожАдвокати Савченко хочуть поставити перед слідством ультиматум

27 жовтня Басманний суд Москви за клопотанням слідства продовжив термін тримання Савченко під вартою до 13 лютого 2015 року.

Захист Савченко звернувся до Слідчого комітету Росії з проханням про припинення кримінальної справи, зважаючи на її статус військовополоненої.