С горящего парома эвакуированы 172 человека / nikos.gr

Частина людей вже відправлена на вертольотах в італійські лікарні. Про це повідомило грецьке державне телебачення "НЕРІТ", передає ТАСС.

За останніми даними, на поромі залишаються 256 осіб, яких поступово евакуюють. Всього на борту судна знаходилися 478 осіб.

Відео дня

Читайте такожМіністр флоту Греції: італійське судно буксирує пором Norman Atlantic в бік Італії

Протягом ночі три рази робилися спроби почати буксирувати паром до італійського узбережжя, але, як повідомляється, всі вони виявилися невдалими: лопалися троси. Через тимчасове поліпшення погодних умов Італійський центр порятунку пасажирів, який керує операцією з евакуації пасажирів порома, спробував реалізувати альтернативний план "Б", який полягає в масовій пересадці пасажирів і членів команди на італійський військовий корабель, який знаходиться поблизу, проте посилення вітру так і не дозволило зробити цього.


Грецька та італійська влада підтвердили інформацію про одного загиблого - громадянина Греції. Він стрибнув за борт, рятуючись від вогню. Також повідомляється про двох постраждалих.

Італійська сторона заявила, що операція з тушіння вогню на поромі завершена, однак грецька сторона офіційно підтверджує лише, що "пожежу локалізовано, вогонь узятий під контроль". На борт порома прибув медичний персонал для надання допомоги пасажирам.

У рятувальній операції беруть участь судно Берегової охорони Італії, 10 вантажних суден, вертольотоносець ВПС Італії. Працюють два італійських вертольота "Супер Пума" і один грецький рятувальний вертоліт.

Нагадаємо, пором Norman Atlantic загорівся вранці 28 грудня під час рейсу з грецького порту Патри в італійську Анкону. За попередніми даними, пожежа почалася на палубі, де знаходяться понад 200 автомобілів.

Як повідомлялося, на борту паромабыло до 500 осіб, з них - дві громадянки України. У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що українки евакуйовані.

Італійське видання Il Fatto Quotidiano опублікувала відеозапис з борту палаючого судна.