Ілюстрація / REUTERS

Заступник голови представництва Європейського Союзу в Україні Анніка Вайдеманн заявила, що президентські і парламентські вибори в Україні, які відбудуться у 2019 році, не можуть служити виправданням для сповільнення реалізації необхідних реформ в державі.

Читайте такожТретина українців допускають посилення тиску ЄС на Київ в питанні реформ – опитування

Як передає кореспондент УНІАН, про це дипломат сказала на щорічній конференції Української національної платформи форуму громадянського суспільства "Східного партнерства".

Відео дня

"Ми звичайно перебуваємо у ситуації, коли ми маємо наближення виборів, що імовірно може ускладнити процес продовження реалізації реформ, але на наш погляд, безсумнівно, проведення виборів не може бути виправданням, щоби припинити або сповільнити (реформи)", - наголосила Вайдеманн.

У цьому зв'язку вона сказала, що в ЄС розраховують на представників українського громадянського суспільства, які чітко дадуть зрозуміти політикам і чиновникам, що реформи треба продовжувати.

Як повідомляв УНІАН, 1 листопада під час візиту до України канцлер Німеччини Ангела Меркель нагадала про важливість боротьби з корупцією в Україні.