Ілюстрація / REUTERS

За заявою так званого "ЦВК ЛНР", явка "виборців" на незаконних виборах "голови та депутатів Народної ради Луганської народної республіки" склала 77%.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на заяву "голови ЦВК ЛНР" Олену Кравченко.

За її словами, за час роботи "виборчих дільниць" були зафіксовані "незначні порушення, які не вплинули на виборчий процес".

Відео дня

Як зазначає Інтерфакс, у свою чергу спостерігач з РФ, депутат Держдуми Олексій Журавльов заявив, що "ніяких порушень законодавства "ЛНР" про вибори в ході спостереження за голосуванням не виявлено".

Згодом "Інтерфакс" з посиланням на "главу ЦВК ДНР" Ольгу Позднякову повідомив, що явка виборців  на момент закриття "дільниць" склала 80,1%. 

Читайте такожРосія понесе відповідальність за організацію та проведення фейкових «виборів» на Донбасі - Порошенко

За словами Позднякової, "істотних порушень під час голосування зафіксовано не було, а на одній із дільниць була спроба нападу на члена виборчої комісії". 

Як повідомляв УНІАН, в самопроголошених «ДНР і «ЛНР» сьогодні, 11 листопада, проходить «голосування» на так званих «виборах» «глав народних республік» і «депутатів народних рад».

Міжнародне співтовариство виступило із засудженням псевдовиборів.

У Європейському Союзі, США, Японії заявили, що проведення «виборів» в ОРЛДО є порушенням Мінських домовленостей.

У МЗС наголосили, що фейкові «вибори» на Донбасі не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством.

Як заявив раніше глава СБУ Василь Грицак, результати "виборів" були відомі заздалегідь і "намальовані в адміністрації президента Росії": зокрема, Пушилін у "ДНР" має перемогти з результатом у 55% голосів, Пасічник в "ЛНР" - 63%, явка має скласти 70%.