Лише 17% опитаних жителів Києва вірять, що вибори виграє чинний президент Петро Порошенко / фото УНІАН

Майже 22% опитаних жителів Києва переконані, що лідер політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко переможе на виборах президента України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», представлені сьогодні на прес-конференції керівником групи "Рейтинг" Олексієм Антиповичем та заступником директора Любомиром Мисівим.

Згідно з результатами опитування, за останній рік вдвічі зросла кількість тих, хто переконаний в перемозі Тимошенко. У перемозі чинного президента Петра Порошенка впевнені 17%, що майже відповідає показнику минулого року (18%). Шоумена, співзасновника "Студії "Квартал 95" Володимира Зеленського як переможцем у президентських перегонах бачать 5%. В позитивний результат інших кандидатів вірять менш як 2% опитаних. Найбільше впевненість у своїх фаворитах демонструють прихильники Тимошенко та Порошенка.

Відео дня

Читайте такожМайже кожен шостий киянин радіє "гречці" на виборах - опитування

Серед тих, хто визначився і буде брати участь у виборах, Тимошенко готові підтримати 20,4%. За Порошенка готові голосувати 15,7%, за Зеленського - 13,5%, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 8,4%, народного депутата Юрія Бойка - 7,7%, лідера музичного гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука - 6,2%, народного депутата Євгена Мураєва - 4,7% та за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 3,3%. Рейтинг інших кандидатів - менш як 3%.

Майже чверть опитаних киян не визначилися з вибором кандидата, кожен шостий не має бажання голосувати.

Антирейтинг політиків, за кого жителі столиці не будуть голосувати, очолює Порошенко: за нього не проголосували б у жодному випадку більш як 40% опитаних.

Опитування проведене з 16 листопада по 2 грудня серед жителів міста Києва. Загалом в опитуванні методом особистого інтерв'ю взяли участь 1600 респондентів. Вибірка сформована з урахуванням вікової й гендерної структури міста. Похибка становить не більш як 2,4%.