Не надано дозволів на ввезення ряду дитячих книг / фото Flickr

У Держкомтелерадіо не дозволили ввезти в Україну ще 13 книг, які містять ознаки пропаганди держави-агресора.

Про це повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо.

«Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Дресс Шоу», ТОВ «Етніктрейд», ТОВ «Якабу Трейд», ТОВ «Форс Україна», ТОВ «Перо» та ПП «Видавництво «Махаон-Україна» у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора 13 книжок, у яких є ознаки пропаганди держави-агресора», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВидавництво проросійських книг і критика євроінтеграції - СБУ оприлюднила доповідь щодо Рубана

У Держкомтелерадіо уточнили, що, зокрема, не надано дозволів на ввезення ряду дитячих книг, в оформленні яких використана комуністична символіка або символіка держави-агресора. Серед таких книг - підручник англійської мови для школярів російського видавництва «Р-Плюс», який розмальовано прапорами збройних формувань РФ.

«Не буде розповсюджуватися в торговельній мережі України книга Микити Непряхіна «Убеждай и побеждай. Секреты эффективной аргументации», в якій прикладом «ефективних» аргументів слугують цитати Леніна і Сталіна, що є прямою пропагандою комуністичної ідеології, забороненої в Україні», - йдеться у повідомленні.

Експерти не дали дозволу на ввезення і розповсюдження в Україні книги Євгена Торчинова «Путь запредельного: Религии мира. Психотехника и трансперсональные состояния», яка пропагує державу-агресора та розпалює міжетнічну, релігійну ворожнечу.

Крім того, зазначили у Держкомтелерадіо, у дусі імперської ідеології держави-агресора написана книга російського журналіста Андрія Шария «Балканы: окраины империй» (видавництво «Азбука Аттика»).

Експерти також звернули увагу на те, що вже не вперше російські видавці, випускаючи книги авторів, які нічого спільного не мають з ідеями «руского міра», в передмовах до них пропагують імперську ідеологію та її апологетів. Зокрема, запропонована українським імпортерам книга творів Сергія Довлатова (видавництво «Азбука Аттикус») містить передмову, у якій пропагується відомий українофоб Сергій Безруков, чиє ім’я внесено Міністерством культури України до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

У Держкомтелерадіо нагадали, що минулого року було надано 97 відмов у видачі дозволів на ввезення 477 тисяч примірників видань антиукраїнського змісту. Складено 27 адміністративно-господарських протоколів щодо порушення правил розповсюдження видавничої продукції. Сума штрафних санкцій становила 1005210 грн.