Аласанію достроково звільнили наприкінці січня / УНІАН

Представник Організації з безпеки та співробітництва в Європі з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір заявляє, що занепокоєний достроковим звільненням Зураба Аласанії з посади голови Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Як йдеться у заяві Дезіра оприлюдненій на сайті ОБСЄ, він висловив свою стурбованість відносно нещодавнього рішення наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України звільнити Аласанію з його посади.

Читайте такожВ ЄС прокоментували заборону російським громадянам спостерігати за виборами в Україні

Відео дня

"Це негайне рішення викликає занепокоєння, оскільки воно може негативно вплинути на незалежність та життєздатність суспільного мовлення в Україні, особливо напередодні двох головних виборчих кампаній у цьому році", - заявив Дезір.

"З часу створення Національної суспільної телерадіокомпанії, у відносно короткий період часу були здійснені важливі кроки з переходу від контрольованого державою до суспільного медіа і здобуто прогрес у встановленні стандартів професійної журналістики, навіть якщо реформи мають продовжуватися", - заявив Дезір.

"Цей перехід був складним процесом, особливо внаслідок значних бюджетних скорочень у діяльності мовника впродовж останніх двох років", - додав він.

"Я знову повторю, що будь-які очікування від суспільного мовлення щодо забезпечення надійної, високоякісної та інформативної програмної діяльності можливі лише тоді, коли воно є незалежним та фінансово стабільним", - наголосив він.

"Я сподіваюся, що Наглядова рада забезпечить незалежність UA:Суспільне (Національної суспільної телерадіокомпанії) у майбутньому і розвиток справжнього медіа із суспільного мовлення, вільного від політичного втручання", - заявив Дезір.

Як повідомляв УНІАН, наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України 31 січня підтримала рішення про дострокове розірвання контракту з головою правління ПАТ НСТУ Аласанією.

10 квітня 2017 року Аласанія був обраний Наглядовою радою ПАТ "НСТУ" на посаду голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України.