Закріплення курсу до НАТО наблизить Україну до членства в альянсі / фото УНІАН

Міністр оборони України Степан Полторак наголошує, що усі члени Організації північноатлантичного договору (НАТО) зазначають, що закріплення стратегічного курсу України на вступ до Альянсу дозволить набути українській державі повноправного членства у цій організації.

Про це голова українського оборонного відомства сказав у Брюсселі за підсумками свого візиту до штаб-квартири НАТО для участі в робочій зустрічі на рівні міністрів оборони країн-членів Альянсу.

Читайте такожРада закликала НАТО надати Україні План дій щодо членства в Альянсі

Відео дня

Він зазначив, що практично два з половиною роки не вдавалося провести робочу зустріч з усіма міністрами оборони-країн-членів НАТО. "Сьогодні ця зустріч пройшла дуже конструктивно", - заявив Полторак і додав, що були розглянуті питання, пов'язані з безпекою в світі, а також довкола України.

Також була розглянута російська агресія в Керченській протоці, в Донецькій і Луганській областях, на кордоні з Україною.

"Всі наші союзники вітають євроатлантичні прагнення України, які були закріплені змінами до Конституції, і всі як один зазначають, що цей стратегічний вибір дозволить набути нашій державі повноправного членства в спільноті західних демократій для гарантування безпеки і оборони України", - наголосив міністр оборони.

Також він сказав, що поточний етап взаємин України з НАТО є надзвичайно конструктивним. "Етап, коли усі країни НАТО відзначають необхідність підвищення співпраці з Україною, відзначають дуже серйозні перспективи у розбудові Збройних сил, відзначають серйозні перспективи у реформуванні і ставлять за мету розвиток нашої співпраці як двосторонньої, так і у цілому з Альянсом з величезною перспективою майбутнього і можливого вступу в сам Альянс", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.