смс / facebook.com/anastasiia.bereza

Про це повідомляє у своєму Фейсбуці журналістка НВ Анастасія Береза, яка знаходиться в селищі Луганське.

Читайте такожДорога навколо Дебальцевого вільна, але проїхати по ній без втрат не можна

"Лайф традиційно залишається тут найбільш витривалим зв'язком, саме на нього (і ще трохи на Київстар) військові скопом отримують смс із закликами здатися", - пише Береза.

Відео дня

При цьому журналістка додає, що такі повідомлення викликають у військових тільки сміх, але, "напевно, можуть розхитати і без того виснажені нерви", - зазначає журналістка.

У той же час в коментарях під записом користувачі розповідають про можливий спосіб розсилання таких СМС.

"СМС розсилаються фальшивою базовою станцією, яка знаходиться приблизно в радіусі до 1 км від апарата. Ця станція пеленгує всі включені GSM передавачі в цій зоні (і визначає їх кількість).. а у нас немає засобів радіоелектронної розвідки щоб запеленгувати їх", - пише користувач Роман Омельченко.

За словами Берези, траса до Дебальцевого майже безлюдна і рух на 85% складається з військових машин.

"Снаряди противника перелітають через Луганське, а артилерія армії працює так, що вже в цьому районі гуде земля", - пише Береза.

Як повідомляв УНІАН, у прес-центрі штабу АТО повідомили, що ситуація в Дебальцевому надзвичайно складна, але оточення сил АТО ворогом немає. У той же час в Генштабі заявили, що бойовики штурмують Дебальцеве, під їх контролем вже частина міста, Дебальцеве фактично перебуває в оточенні.