Посол Ізраїлю та заступник голови МЗС провели зустріч / фото УНІАН

Дипломати України та Ізраїлю домовилися поглибити взаємодію між компетентними органами з метою забезпечення інтересів громадян під час відвідання двох країн.

Як йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України, сьогодні заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця прийняв посла Держави Ізраїль в Україні Йоеля Ліона в рамках регулярного діалогу українського зовнішньополітичного відомства з дипломатичною місією Ізраїля.

Кислиця поінформував, що МЗС посилює роботу щодо захисту інтересів українців, які подорожують за кордон, і щодо моніторингу ситуації із захисту їхніх прав.

Відео дня

Сторони домовилися працювати над поглибленням взаємодії між відповідними органами з метою забезпечення інтересів громадян під час відвідання Ізраїля та України.

Читайте такожВ Україні зросла кількість туристів з Європи, Азії, Ізраїлю та США

Також співрозмовники наголосили на виключній важливості подальшого розвитку партнерства між Україною та Ізраїлем, зокрема з метою виконання домовленостей, досягнутих під час візиту президента України Петра Порошенка до Держави Ізраїль у січні цього року.

Як повідомляв УНІАН, 15 лютого в ізраїльському аеропорту імені Давида Бен-Гуріона кілька годин утримували 140 українців. Українців затримали без пояснень і дозволу переміщатися на території аеропорту, будь-яке пересування здійснювалося під конвоєм. За інформацією народного депутата України Георгія Логвинського, українців затримали у відповідь на відмову у в'їзді 35 ізраїльтянам в аеропорту "Бориспіль".

У МЗС Ізраїля заявили, що в аеропорту Києва затримали 35 ізраїльтян, 28 з яких придбали квитки на різні рейси. За словами Логвинського, українські прикордонники відмовили їм у в'їзді на законних підставах - через відсутність достатньої суми грошей або підтвердженої мети візиту. Проте на знак протесту, за словами керівників МВС Ізраїля, в аеропорту імені Бен-Гуріона в Тель-Авіві затримали цілий літак з України із 140 українськими громадянами.