Колаборант Аксьонов не відмовлявся від українського громадянства / фото УНІАН

У ватажка тимчасово окупованого Криму Сергія Аксьонова є український паспорт. Те, що Кремль запланував перевірку громадянства жителів Криму, є одним із способів усунення його із посади "керівника" регіону.

Читайте такожТрамп продовжив санкції проти Росії через окупацію Криму

Таке переконання висловила координатор громадської ініціативи "Крим SOS" Таміла Ташева, передає «Обозреватель». Вона впевнена, що такі ж паспорти зберегли й інші "чиновники", – багато хто з них втікає на Захід.

Відео дня

"Між Кремлем і місцевою "елітою" давно є сутички щодо Аксьонова – він має безліч проблем. Ходять чутки, що його хочуть зняти, тому запланували перевірку паспортів у Криму. На території РФ приховування другого громадянства – це кримінальна стаття, яка існує десь п`ять років. Взагалі її спеціально ввели в російському законодавстві, щоб приборкати кримчан, залякати їх, щоб вони не проявляли свою українську ідентичність", – сказала вона.

Правозахисниця також зазначила, що Аксьонов не відмовлявся від українського громадянства, адже для цього він має написати офіційну заяву про це в компетентні органи України. Вона додала, що це стосується і Наталії Поклонської. "Рано чи пізно ці зрадники постануть перед судом в Україні", – додала Ташева.