Досвід  Кривоноса дозволять йому ефективно працювати над забезпеченням ЗСУ \ president.gov.ua

Заступник командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил Сергій Кривонос, призначений сьогодні на посаду заступника секретаря РНБО, набув досвіду і знань щодо потреб військових не з соціальних мереж, а перебуваючи на передовій на лінії фронту на Донбасі.

Читайте такожНе дарма кандидатуру зняв: Кривоноса призначено заступником секретаря РНБО України замість Гладковського

Як інформує прес-служба Ради національної безпеки і оборони, про це сказав секретар РНБО Олександр Турчинов.

Відео дня

"Як кадровий офіцер та заступник командувача Сил спеціальних операцій він знає потреби Збройних сил не з інтернету та соціальних мереж, а з окопів передової, де він захищав країну в найбільш небезпечні часи російської агресії проти нашої держави", - заявив Турчинов.

За його словами, знання, досвід та життєва позиція Кривоноса дозволять йому ефективно працювати над забезпеченням ЗСУ та інших військових формувань сучасною зброєю та військовою технікою, сприяти проведенню реформ в оборонно-промисловому комплексі та забезпечувати військово-технічне співробітництво з міжнародними партнерами.

Також він зазначив, що Кривонос відповідатиме за прозорість виконання оборонного держзамовлення. "Не менш важливим завданням для полковника Кривоноса буде знищення будь-якої корупційної складової під час виконання державного оборонного замовлення та забезпечення матеріально-технічних потреб нашої армії та інших силових структур", - наголосив секретар РНБО.

Як повідомляв УНІАН, 6 березня кандидат у президенти від партії "Воїни АТО" Кривонос заявив про зняття своєї кандидатури на виборах. Він написав у Facebook: "Головним мотивом мого походу на пост президента як діючого військового, заступника командувача ССО (Сили спеціальних операцій - УНІАН) ЗС України було те, що я не згоден з тією системою та ситуацією, що утворилася в секторі безпеки та оборони України. Я вважав за необхідне говорити про те, що усілякими способами намагались приховати "паркетні генерали".

"Поки йде війна, і вірогідність відкритої агресії зі сторони нашого головного ворога, Російської Федерації, є занадто великою, мені прийшлося прийняти зважене та дуже непросте для себе рішення щодо зняття своєї кандидатури з подальшої гонки за пост президента України. Вважаю сьогодні, в тих умовах, яких знаходиться держава, недоцільною зміну верховного головнокомандувача Збройних сил України", - пояснив Кривонос.

7 березня Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію Кривоноса як кандидата у президенти.

Сьогодні, 12 березня, президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Кривоноса заступником секретаря РНБО.