Є висока ймовірність оскарження цього питання депутатами ПАРЄ / фото УНІАН

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи затвердило термінові дебати, під час яких депутатам запропонують підготувати доповідь, метою якої є відібрати у ПАРЄ право накладати санкції на РФ.

Як повідомляє Європейська правда, під час дебатів соціалістка Ліліан Морі Паск'є, а також лідер групи "Об’єднані ліві", нідерландський парламентар Тіні Кокс (якого багато хто вважає головним лобістом інтересів Москви у ПАРЄ) мають запропонувати колегам "підготувати" доповідь, яка здатна перевернути розподіл повноважень у Раді Європи.

Читайте такожНімеччина домагається зняття з Росії санкцій у Раді Європи - ЗМІ

Відео дня

Проект резолюції за авторством Кокса вже готовий і має чітку мету: забрати у ПАРЄ право накладати санкції на Російську Федерацію.

Варто зазначити, що рішення щодо термінових дебатів ще не остаточне, його має затвердити сесійна зала.

За даними Європейської правди, є висока ймовірність оскарження цього питання депутатами ПАРЄ.

Нагадаємо, у Страсбурзі (Франція) сьогодні, 8 квітня, стартує весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Згідно з порядком денним, серед головних питань делегати обговорять бюджетну кризу в Раді Європи, яка виникла через несплату внесків Росією. 

Раніше УНІАН повідомляв, що генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд запропонував змінити правила Ради Європи для того, щоб повернути російську делегацію до ПАРЄ.

На минулій сесії ПАРЄ у січні Ягланд офіційно ініціював роботу над змінами до статуту Ради Європи задля того, щоби вирішити кризу з участю Росії у роботі РЄ та з російськими неплатежами.