Луценко розповів про першу зустріч з Йованович / фото УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко визнав, що посол США Марі Йованович не передавала йому "список недоторканих" осіб, про що він заявляв раніше.

Про це генпрокурор розповів в інтерв'ю виданню "Бабель".

"Зустріч (з послом ред.) була в ГПУ, за цим столом у січні 2017 року. Вона проходила не один на один. Вона була не одна, і я був не один. Пані Йованович цікавила справа Віталія Касько. Справа в тому, що пан Касько прописав у службовій квартирі маму, яка ніколи не виїжджала зі Львова, – це були ознаки зловживання", – згадав Луценко.

Відео дня

Читайте такожThe Hill: Посольство США змусило ГПУ закрити розслідування проти «Центру протидії корупції»

Тоді, за його словами, Йованович заявила, що Касько був видатним антикорупційним діячем, а «кримінальна справа дискредитувала антикорупціонерів».

«Я виклав деталі і пояснив, що не можу відкривати і закривати справи за своїм бажанням. Назвав ще низку так званих антикорупціонерів, що проходять по справах. Вона сказала, що це неприпустимо, мовляв, підірве довіру до антикорупційних активістів. Я узяв листочок, записав озвучені прізвища і кажу: «Диктуйте список недоторканних персон». Вона каже: «Ні, ви мене неправильно зрозуміли». Я кажу: «Ні, я вас правильно зрозумів; раніше такі списки писали на Банковій, а ви пропонуєте нові списки від Танкової» [колишня назва вулиці Сікорського, де знаходиться посольство США]. Зустріч закінчилася. Боюся, емоції були не дуже хороші", – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, на початку березня генпрокурор Луценко в інтерв'ю Hill.TV заявив, що під час першої після призначення на посаду зустрічі з послом США Марі Йованович, вона нібито передала йому список осіб, проти яких не можна проводити розслідування. Крім цього, Луценко поскаржився, що його відомство не отримало 4 мільйони доларів, які США повинні були виділити в якості підтримки.