Для відкликання голови Верховної Ради необхідно 226 голосів / фото УНІАН

У четвер, 25 квітня, парламент може розглянути питання про відкликання Андрія Парубія з посади голови Верховної Ради.

Про це УНІАН повідомило джерело у Верховній Раді.

Співрозмовник УНІАН зазначив, що 150 підписів, необхідних для винесення цього питання на засідання ВР, можуть зібрати у депутатів з групи “Відродження”, фракції “Опозиційний блок”, частини депутатів з групи “Воля народу” та частини депутатів від “БПП” та “Народний фронт”.

Відео дня

Для ухвалення позитивного рішення необхідно 226 голосів. Попереднього розгляду у комітетах таке питання не потребує.

Читайте такожУ Раді погрожують звернутися до правоохоронців через відмову Парубія реєструвати постанову про розпуск ВР

За словами співрозмовника агентства, Парубія хочуть відкликати з посади начебто для того, щоб не допустити ухвалення закону про функціонування української мови як державної та підписання цього закону.

Також співрозмовник УНІАН не виключив, що в четвер депутати блокуватимуть трибуну.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада з 28 лютого розглядає у другому читанні проект закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (№5670-д). До законопроекту подано понад 2 тис. поправок.

Парубій зазначав, що сьогодні та завтра парламент розглядатиме поправки до законопроекту про функціонування української мови як державної, потім відбудуться консультації з фракціями та групами для узгодженнями остаточного тексту, який винесуть на голосування в четвер, 25 квітня.

Сьогодні, 23 квітня, народний депутат Валерій Писаренко (група «Відродження») розпочав збір підписів депутатів за відкликання Парубія з посади голови Верховної Ради.

Відповідно до законодавства, необхідно зібрати 150 підписів, що дасть можливість винести на розгляд парламенту питання про відкликання Парубія, цю пропозицію має підтримати мінімум 226 народних депутатів.