Віктор Янукович у Москві / REUTERS

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба вважає, що намір екс-президента Віктора Януковича повернутися в Україну є «чистим тролінгом».

Таку думку він висловив у Twitter.

Читайте такожЛуценко: чекаємо приїзду Януковича з нетерпінням, конвоєм і наручниками

Відео дня

«Заява Януковича про повернення в Україну - це чистий тролінг. Мета - викликати у нас емоції гніву і все пропало. А правило номер 1 - не годуй троля», - написав Кулеба.

Дипломат порадив реагувати на «повернення» Януковича з іронією та спокійним нагадуванням про неминучість покарання за злочини «легітимного».

Як повідомляв УНІАН, адвокат колишнього голови держави Віталій Сердюк заявив, захист Віктора Януковича буде домагатися зняття всіх звинувачень і оскаржить вже винесений вирок.

«Дійсно, наміри повернутися у Віктора Януковича є. І ми над цим працюємо з перших днів боротьби за його права. Обрання Зеленського жодним чином не впливає на саме бажання Віктора Януковича. Так само як це не впливає на нашу процесуальну роботу: як боролися, так і будемо боротися. Звичайно, на території Російської Федерації Віктор Янукович перебуває тимчасово і вимушено. І захист робить все, щоб відновити його права і довести, що всі звинувачення мали політичний, а не правовий характер», – заявив Сердюк в коментарі російському виданню «Известия».