Окупанти розгорнули чергову хвилю репресій проти кримських татар / фото УНІАН

Україна готує звернення до Ради Європи та до країн-членів організації через обшуки, які сьогодні російські силовики провели у будинках кримськотатарських активістів у тимчасово окупованому Криму.

Читайте такожПравозахисники розповіли про репресії в Росії і назвали число політв'язнів

Про це голова делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), народний депутат Володимир Ар’єв написав на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

«Нова хвиля репресій проти кримських татар. Силова акція окупантів для залякування активіста. Готуємо відповідне звернення до Ради Європи та до країн-членів організації», — написав він.

Як повідомляв УНІАН, в окупованому Криму 30 квітня вранці російські силовики провели обшуки в будинках кримськотатарських активістів Ролана Османова і Ділявера Бекірова.

Після обшуку силовики залишили домоволодіння, попередньо повідомивши, що нібито шукали наркотики.

Також окупанти провели обшук у будинку літнього кримськотатарського активіста Бекірова в селі Живописне. Нікого не забрали.

Крім того, силовики провели обшуки у сина Ділявера Бекірова Руслана у Сімферополі. Після обшуку його відвезли здавати аналізи на наркотики, а також у відділення поліції, а потім відпустили.